Su Terapisi Deneyimim

Su Terapisi Deneyimim

July 28, 2024
Terapi
su, terapi, su terapisi

Samed’in hikayesine şahit olduğum bir süreçti su terapisi.

Daha öncesinde dışarıdan su terapisi seanslarını gözlemlediğimde; gördüğüm dudak titremelerinin, nefes çekme hallerinin, bana terapide olanın ben olsam zorlanacağımı düşündürdüğü olmuştur.

Terapi anında suyun içinde de dışarıdan izlediğim “ben” halimle var olacağımı hayal etmiştim deneyimsizliğim ile. Düzenli meditasyon yapan biri olarak bile o an titreyenin de, nefes çekenin de fiziksel beden olduğu ve asıl olanın sadece sürece şahitlik ettiği bir halde olduğunu hayal edememiştim. Ya da izlerken o hali göremeyebiliyor insan.

Kumsal’ın uyguladığı su terapisinde “benim bedenim” dediğim bu fiziksel araca daha çok “benimle birlikte olan bu beden” deme ihtiyacı hissettim. Bu anlayış Samed’in ihtiyaçlarını daha iyi görebilmemi, ona dışarıdan bakarak onu daha iyi anlamamı sağladı. Samed’den uzaklaşarak Samed`i daha iyi görebilmeye ve anlayabilmeye başladığımı hissettim. Karşıma alıp bakabildim terapi sayesinde. Seans boyunca titreyen ben değil, fiziksel bedendi. Üşümüyordum. Ama zangır zangır titredim. Ve bir an bile korku veya endişe o alanda olmadı. Güvende ve iyiydim. Benimle birlkte olan bu beden titriyordu. O kadar.

Kumsal: @kumsalgizemdinc