Çatışma Üzerine

Çatışma Üzerine

April 10, 2023
Yoga
yoga, çatışma, uyum, sürüklenmek, hediye, sıkışmak, adil

Hayat sana çatışma getirdiğinde de uyum getirdiği anlar gibi içinde kendin olarak kalabiliyor musun? Yine merkezinde ve tam hissediyor musun?

Yoksa çatışmadan kaçıp başkalarının seni sürüklemesine izin mi veriyorsun?

Hayatta bazen çatışmak gerekir. Bu çatışma sana kötü olduğun için değil ihtiyaç duyduğun için geldi. Hayatın hediyeleri her zaman seni konforlu hissettirmez. Sıkıştığın alan, eğer içinde ve kendi merkezinde kalabilirsen hediyenin kendisine dönüşür. Hayatın sana bunu vermesinin altında yatan neden de budur.

Sürüklendiğin ve çatışmadan kaçtığın an hikayeyi erteleyip yarım bırakmış oluyorsun. Kendini ortaya koyamadığından var olamıyorsun. Zamanla uğruna sürüklendiğin kişiler tarafından da görünmez oluyorsun. Çünkü zaten kendini ortaya koymadın ve yoksun. Sen kendin için yoksan başkası için nasıl var olabilirsin ki?

Bu satırları kendine aşırı değer verip yine bir uçlara kayıp kendini her şeyden üstün tutman gerektiği için okumuyorsun. Hayatın boyunca sadece dışarıyı gördüğünden dolayı kendini dışarıdan ayrı tutman ve kendini oyunun dışına atmış olduğundan dolayı okuyorsun. Kendinin en az dışarıdaki her hangi biri kadar gerçek ve var olduğunun farkına var.

Sen varsın. Ve ihtiyacın çatışmaksa çatışacaksın. Önemli olan çatışmanın yaşanmaması değil, çatıştığın anda dahi hikayeyi tamamlayabilmek adına kendi merkezinde kalabilmek ve öğrenmeye açık olmak. Adil bir çatışma içinde olup kendine gelişebileceğin bir oyun alanı oluşturmak. Ve bu alandan kaçmamak.

Bu konuda hem yüzyüze hem online gerçekleşecek kısa bir satsang hazırlamayı düşünüyorum. Katılım herkese açık ve ücretsiz olacak. Buraya kadar okuduysan lütfen katılım için bana yaz.

Namaste 🙏🏻✨