Bilgi Ağırdır

Bilgi Ağırdır

April 16, 2021
Yoga
yoga, bilgi, özgünlük

Ağır geldi #

Uzun zamandır yapmadığım bir şeyi yapmaya başladım kısa zaman önce. Yazmak, aktarmak, paylaşmak..

Oysa eskiden de vardı bu hissiyat içimde. Ne olduğu çok önemli değildi, elimde ne varsa onu en iyi şekilde aktarmak idi hevesim. Bilgiyi özgürce yayma merağı içerisindeydim. Zamanla bilgi ağır geldi sanırım, yetişemedim.

Özgünlük #

Şimdi anlıyorum ki içimdeki o hevesin kaynağı elimdeki bilgi değilmiş. Elimde olanın bilgi olduğuna inandığımdan ben sadece onu paylaşabiliyormuşum. Elimdeki bilgi hem ağır hem eksik gelmeye başlayınca yapamadığıma inanıp hevesimi de yarım bırakmışım. Ta ki aslında paylaşmak için heveslendiğimin bilginin dışındaki her şey olduğunu anladığım şu son zamanlara kadar. Elimdeki bilgi sadece yardımcı, ben kendi özgün halimi aktarıyor olmaktan haz alıyorum aslında. Kullandığım malzeme önemli tabi ki ama ben bir kek yapıyorsam, o kekin en temel özelliği neli olduğu değil benim ortaya çıkardığım kek olmasıdır.

O kadar uzun zamandır içimde tutmuşum ki bir şeyleri her yazmak için klavyeyi açtığımda bir şeyler dışarı çıkmak için bir birleriyle savaş veriyorlar. Adeta yarışı kazanan sperm gibi ard arda şampiyonlar dışa vuruyorum içimden.

Vaktidir #

Sustum, susmuştum. Belki düşündüklerimi değersiz gördüğümden, belki kabul görmeyeceklerini düşündüğümden, her zaman bir mazeretim oldu ve sustum.

Şimdi kalemi tekrardan ele alma zamanı. Onca zamana inat falan değil, hiç bir şeye karşıt değil. Aksine herşeyi kucaklayabilmek için. Çok bildiğimden de değil, öğrenmek istediğim için. En çok da kendimi öğrenmek için. Biriktirdiklerimi içimden atıp kendimle kalabilmek için.

Biriktirdiklerimin yolculuğa çıkma vakti geldi. Sıkıştırıyor ve itekliyorlar beni. Blog sayfamı yıllar sonra tekrar baştan kurup yayına açtığımda ilk post olsun bu yazı..

Aynı Yoga’yla benim zamanı geldiğinde buluşmam gibi, içimde uyandırdıklarının da olmak için can attıkları yerlere ulaşmak üzere yola çıkma vaktidir.

Sahi, yolda olmak ne kadar güzel şeydir. Durmak yoktur, varmak da. Sadece olmaktasındır.

Namaste.